ka | en
Company Slogan TODO

მოლეკულური გასტრონომია

ავტორი: თეკლა თევზაძე
საკვანძო სიტყვები: მოლეკულური გასტრონომია
ანოტაცია:

მოლეკულური გასტრონომია არის საკვების მეცნიერების სუბ-დისციპლინა, რომელიც ცდილობს გამოიკვლიოს ინგრედიენტების ფიზიკური და ქიმიური ტრანსფორმაციები, რაც ხდება საკვების მომზადების დროს. მისი პროგრამა მოიცავს სამ სფეროს, ისვე როგორც აღიარებულია, რომ კერძის მომზადებას აქვს სამი კომპონენტი: სოციალური, არტისტული და ტექნიკური. მოლეკულური სამზარეულო - თანამედროვე მომზადების სტილი - იყენებს ბევრი ინოვაციური ტექნიკის უპირატესობებს სამეცნიერო დისციპლინებიდან. დისციპლინა საშუალებას იძლევა გაფართოვდეს კრეატიულობის ლიმიტი საჭმლის შესახედაობისა და ტექსტურის შეცვლით. ზოგიერთი ძირითადი ტექნიკის საშუალებით, ადვილი შესასწავლია თუ როგორ უნდა გადავიდეს სითხე მუსში ან როგორ უნდა შეიქმნას არომატული მარგალიტი, რომელიც სკდება პირში. არუგულასგან შექმნილი სპაგეტის და შამპანურის ხიზილალის უკან არსებობს მარტივი და ადვილად ხელმისაწვდომი ტექნიკა. შექმნილია გელის წარმოქმნის, სფერიფიკაციის, ემულსიფიკაციის, პუდრირების პროცესები და ასევე სიფონით დაწოლა.



Web Development by WebDevelopmentQuote.com
Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates
Supported by Hosting24.com